بررسی بیمه شخص ثالث خودروهای شخصی مسافرکش

مسافرکشی با خودرو شخصی در قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی یک تخلف محسوب میشود و در کلان شهر ها سیصد هزار ریال جریمه دارد اما بیکاری و مشکلات اقتصادی باعث شده بسیاری از مردم بصورت تمام وقت و یا پاره وقت با خودرو شخصی اقدام به مسافر کشی کنند تا شاید بتوانند دخل و خرج زندگی را به تعادل برسانند . ظهور استارت آپ هایی همچون اسنپ، تپسی، کارپینو، دینگ، تاچسی و ماکسیم موجب تسهیل ورود افراد بیشتری به شغل مسافرکشی با خودروهای شخصی شده است . درباره مزایا و معایب مسافرکشی با خودروهای شخصی و جایگاه استارت آپ های این حوزه بحث های فراوانی در جامعه شکل گرفته است اما هدف این نوشتار بررسی بیمه شخص ثالث رانندگانی است که با خودرو شخصی اقدام به مسافرکشی میکنند .

خطری بزرگ در کمین رانندگان خودروهای شخصی مسافرکش:

حق بیمه بیمه نامه شخص ثالث خودروهای سواری با کاربری یا مورد استفاده آژانس و مسافرکش شخصی درون شهری بر اساس آیین نامه ماده 18 قانون بیمه شخص ثالث ده درصد بیشتر از خودروهای سواری با کاربری شخصی است، همچنین بیمه شخص ثالث خودروهای سواری با کاربری مسافرکش شخصی برون شهری بیست درصد گران تر از خودروهای مشابه با کاربری یا مورد استفاده شخصی است . بدیهی است علت این تفاوت حق بیمه افزایش احتمال وقوع حوادث بدلیل تردد بیشتر این خودروها نسبت به خودروهای شخصی است . بر اساس قوانین بیمه، خریدار بیمه می بایست با حداکثر حسن نیت و صداقت اطلاعات کامل از وضعیت ریسک را در اختیار شرکت بیمه قرار دهد تا شرکت بیمه امکان ارزیابی و تعیین حق بیمه متناسب با آن ریسک را داشته باشد ،اما متاسفانه اغلب رانندگان خودروهای سواری مسافرکش در زمان خرید بیمه شخص ثالث بدون توجه به این نکته کاربری خودرو خود را شخصی اعلام میکنند و طبیعتا حق بیمه مربوط به خودرو شخصی را می پردازند . این اقدامی است بسیار خطرناک با پیامدهایی مهلک و ناگوار. در چنین شرایطی در صورت وقوع حادثه شرکت بیمه طبق قانون به تناسب حق بیمه ای که کمتر دریافت کرده است خسارت کمتری را پرداخت میکند مقدار خسارت کمتر در مورد خودروهای مسافربر درون شهری و آژانس ده درصد و در مورد خودروهای مسافربر برون شهری بیست درصد از هر خسارت خواهد بود . البته بر اساس قانون بیمه شخص ثالث شرکت های بیمه مکلف هستند تا خسارت زیاندیده را به طور کامل پرداخت کنند و پس از تسویه خسارت با مراجعه به راننده مقصر حادثه نسبت به دریافت سهم وی اقدام کنند .

شاید با یک مثال اهمیت این موضوع بیشتر روشن شود:

حق بیمه شخص ثالث یک سواری پراید با ده درصد تخفیف عدم خسارت و کاربری شخصی در سال 1399 معادل یک میلیون و هشتصدو هفتاد هزار تومان است و حق بیمه اضافی جهت تغییر کاربری از شخصی به کاربری آژانس یا مسافرکش شهری ده درصد حق بیمه یعنی حدود یکصد و هشتاد هزار تومان میباشد .راننده پرایدی که با کاربری شخصی اقدام به مسافرکشی کرده در صورتی که در یک حادثه منجر به فوت یک نفر در ماه های حرام (محرم،رجب،ذیحجه،ذیقعده) مقصر حادثه شناخته شود میبایست چهل و چهار میلیون  تومان از دیه (10% از 440/000/000 تومان ) را شخصا بپردازد .یعنی 235 برابر حق بیمه ای که در روز خرید بیمه شخص ثالث پرداخت نکرده است !


چاپ   ایمیل

درباره ما ( نمایندگی بیمه ایران حسینی کد:۵٣۶۴ )

کارشناس ، مشاوره و صدور انواع بیمه نامه
 

۶۶٧٩٨١٨۴ - ۶۶٧٨٢٣١۶ - ۰٩١٢٣۵٨٨١٧۵


نمایندگی بیمه ایران – کد ۵٣۶۴ (حسینی) يكى از نمایندگان درجه یک و فعال شرکت بیمه ایران است که از سال ۱۳۷۸ فعالیت خود را در رشته های بیمه مسئولیت، مهندسی، باربری، مسافرتی، حوادث، آتش سوزی، اتومبیل، عمر و سرمایه گذاری آغاز نموده است. و در حال حاضر کلیه خدمات بیمه ای و به همراه ارائه خدمات مشاوره بیمه ای را به کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی نیازمند خدمات بیمه ای،ارائه می دهد.
این نمایندگی در تلاش است خدمات خود را با استفاده از فناوری های مدرن مورد استفاده در بیمه و نیز به شکل مورد نظر مشتریان ارائه کند. این نمایندگی از نیروهای متخصص و توانمندی استفاده می کند و مردم داری و مشتری مداری را به عنوان فلسفه های اصلی کار خود برگزیده است.